PAROHIA ROMANO - CATOLICĂ ADORMIREA MACII DOMNULUI BUCURESTI

Actualitate 2015

Actualitate 2014


Sărbătoarea familiilor.

Duminică, 27 decembrie, în sărbătoarea Sfintei Familii de la Nazaret, când Biserica a celebrat Jubileul familiilor în contextul Anului extraordinar al milostivirii, în parohia noastră a avut loc Sărbătoarea familiilor. 14 familii au venit în fața altarului pentru a primi binecuvântarea specială la aniversarea a 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 de ani de la încheierea Sacramentului Căsătoriei

citeste mai mult

Solemnitatea Nașterii Domnului 2015

Crăciunul, Solemnitatea Nașterii Domnului, este pentru toți creștinii prilej de primenire sufletească, dar și de întărire a comuniunii. Am încercat să trăim aceste aspecte și participând la evenimentele care au avut loc în Seara de Ajun în parohia noastră.

citeste mai mult

Adventul copiilor

Sâmbătă, 5 decembrie, Ora de cateheză a copiilor a cuprins trei momente: mai întâi, copiii s-au rugat și au cântat cântece de Advent, când a fost aprinsă cea de-a doua lumânare din Coroana de Advent. Apoi, ca în fiecare primă sâmbătă din lună, copiii au participat la un moment de Adorație euharistică. Fiind ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, al treilea moment a fost cel al primirii lui Moș Nicolae, moment trăit cu entuziasm și bucurie de către copii.

citeste mai mult

Să ne rugăm pentru răposaţii noștri!

Pietatea populară dedică luna noiembrie comemorării celor „care au mers înaintea noastră sub semnul credinţei şi dorm somnul păcii”. Pentru a se prezenta în fața lui Dumnezeu, după moarte, sufletul omului trebuie să fie cu desăvârșire curat. De aceea, sufletele celor care mor cu păcate ușoare sau nu au ispășit suficient pe pământ pentru păcatele mari care au fost iertate prin spovadă, se curăță în Purgatoriu pentru a putea intra în Paradis. Suferințele celor din Purgatoriu pot fi ușurate și scurtate de cei rămași în viață prin rugăciuni, prin Sfinte Liturghii, prin posturi și pomeni.

citeste mai mult

Un milion de copii se roagă împreună Rozariul

Duminică, 18 octombrie, când Biserica a celebrat Ziua Mondială a Misiunilor, înainte de Sfânta Liturghie de la ora 9, care le este destinată, copiii din parohia noastră au fost în comuniune cu alți copii, din toate colțurile lumii, și s-au rugat Rozariul în cadrul inițiativei Un milion de copiise roagă împreună Rozariul pentru pace și unitate. A fost impresionantăși demnă de apreciat mobilizarea copiilor și, deopotrivă, a părinților. Părintele paroh i-a felicitat pe copii pentru că au renunțat la o jumătate de oră de somn pentru a veni mai devreme la biserică și, amintindu-le că luna octombrie este închinată Sfântului Rozariu, i-a îndemnat să se roage și acasă Rozariul, alături de părinți, pentru binele lumii și al familiei. La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele le-a oferit copiilor câte o imagine cu Sfânta Fecioară Maria, imagini confecționate manual de către o tânără din parohie, și i-a îndemnat să nu uite că Sfânta Fecioară este Mama noastră și de aceea trebuie să avem curajul să o chemăm în ajutor de fiecare dată când avem nevoie. Inițiativa Un milion de copii în rugăciune este promovată de asociația pontificală Kirche in Not și se naște din convingerea că rugăciunea încredințată copiilor este capabilă să aducă pacea. Un milion de copii în rugăciune a avut loc pentru prima dată în 2005, în Caracas, Venezuela, unde se spune că în timp ce un grup de copii se ruga,câteva femei au remarcat prezența Preasfintei Fecioare în mijlocul acestora. Una dintre ele și-a amintit atunci promisiunea Sfântului Pius din Pietrelcina, care spunea: „Când un milion de copii se vor ruga împreună Rozariul, lumea se va schimba”. De atunci, an de an, prin intermediul celor 21 de sedii instituționale, fundația pontificală îi invită pe copii să se uneascăîn rugăciune.

citeste mai mult

Din nou la drum, cu binecuvântarea lui Dumnezeu

Duminică, 13 septembrie, copiii și tinerii din parohia noastră au cerut binecuvântare de la Dumnezeu și lumina Duhului Sfânt pentru noul an școlar. Participând activ la Sfânta Liturghie prin citirea lecturilor, a Rugăciunii credincioșilor și prin Oferirea darurilor, copiii au vrut să arate că sunt pregătiți să pornească din nou la drum, atât în ceea ce privește formarea intelectuală, cât și cea religioasă. Amintim cu această ocazie că odată cu începerea noului an școlar vor fi reluate și Orele de cateheză, momente de formare spirituală și umană, la care sunt așteptați și îndemnați să participe toți copiii și tinerii, după programul stabilit. Educaţia intelectuală este deosebit de importantă pentru formarea şi devenirea oricărei persoane, dar nici educaţia religioasă nu trebuie neglijată. Ea este aceea care ne conduce la viaţa veşnică!

citeste mai mult

Hramul comunității, zi de mare sărbătoare

Sâmbătă, 15 august, în Solemnitatea Adormirea Maicii Domnului, într-o atmosferă festivă, de bucurie, comunitatea noastră și-a sărbătorit hramul. Bucuria a fost sporită de prezența în mijlocul comunității a PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, care a prezidat Sfânta Liturghie solemnă înconjurat de preoții oaspeți și de parohul comunității noastre, părintele Mihai Mărtinaș.

citeste mai mult

Prima Sfântă Împărtășanie - Cu Isus în tren

Duminică, 7 iunie, comunitatea noastră a îmbrăcat haine de sărbătoare: șapte copii l-au primit pentru prima dată în inimile lor pe Isus. După ce timp de opt luni copiii au participat duminica la orele de cateheză, pe 6 iunie, în ziua anterioară evenimentului, copiii și părinții lor s-au spovedit și au pregătit sărbătoarea de a doua zi.

citeste mai mult

Ziua Bolnavului - „Avem în mijlocul nostru o comoară”

În mod obișnuit, Biserica celebrează Ziua Bolnavului pe 11 februarie, în sărbătoarea Sfintei Fecioare de la Lourdes. Așteptând ca vremea să fie mai prietenoasă pentru ca destinatarii sărbătorii să poată fi aduși la biserică, în parohia noastră s-a ales pentru acest eveniment o altă sărbătoare mariană. Astfel, pe 13 mai, când Biserica amintește aparițiile Sfintei Fecioare Maria la Fatima, în parohia noastră a fost celebrată Ziua Bolnavului. Momentul a fost marcat printr-o Sfântă Liturghie, în cadrul căreia ne-am rugat pentru și împreună cu cei aflați în suferinţă. Aceștia, prin disponibilitatea și bunăvoința unor voluntari, enoriași din parohie, au fost ajutați să se deplaseze la biserică, pentru a participa la acest moment de rugăciune și de comuniune.

citeste mai mult

Noaptea de Înviere

Aceasta este noaptea în care Cristos, sfărmând lanţurile morţii, se înalţă biruitor din adâncuri. Cristos înviat să fie forța noastră și să ne umple inimile cu pacea sa! Sărbători pascale binecuvântate!

citeste mai mult

Joia Sfântă

Joia Sfântă este ziua în care Isus a întemeiat sacramentul Sfintei Euharistii şi al Sfintei Preoţii, sacramente prin care să rămână cu noi până la sfârşitul veacurilor. Prin taina Sfintei Euharistii, Isus şi-a prelungit comuniunea tainică cu noi, puterea sa divină prin care ne întăreşte pe drumul vieţii, puterea de a-l birui pe cel rău. Prin taina Preoţiei, Isus îşi prelungeşte între noi prezenţa sa fizică şi activitatea sa misionară până când va reveni în slavă. Preotul a fost făcut părtaş al misiunii sacerdotale, profetice şi regale a lui Isus, atunci când Isus a spus ucenicilor săi: „Faceţi aceasta în amintirea mea” (Lc 22,19; 1Cor 11,24-25). De atunci, celebrările preotului sunt celebrările lui Isus.

citeste mai mult

În drum spre Solemnitatea Învierii

Ca un pas în pregătirea pentru Solemnitatea Învierii, ieri noapte, o parte dintre credincioșii parohiei noastre au participat, alături de tineri, la veghea noctură de Adorație, din Catedrala Sfântul Iosif. Astăzi, întreaga comunitate a trăit bucuria de a putea venera în biserica parohială relicva Sfintei Faustina.

citeste mai mult

PE 17 MARTIE ÎNCEPE TREZENA (DEVOŢIUNEA DE 13 MARŢI) ÎN CINSTEA SFÂNTULUI ANTON DE PADOVA

„Dacă-ţi trebuie minuni, prin Anton le dobândeşti; crede celor ce-au aflat marea lui putere!” Cu speranța exprimată de acest cântec, timp de 13 săptămâni ne vom îndrepta rugăciunile în mod deosebit către Sfântul minunilor. Marți, 17 martie 2015, la Sfânta Liturghie de la ora 18.00, vom începe devoţiunea de 13 marţi (trezena) în cinstea Sfântului Anton de Padova. Timp de 13 săptămâni, în fiecare marţi, după Sfânta Liturghie de seară, îi vom prezenta lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Anton, intenţiile noastre de rugăciune, intențiile de rugăciune ale persoanelor care au cerut acest lucru (prin acatiste); îi vom mulţumi pentru ajutorul şi ocrotirea sa, iar la sfârșit, credincioșii vor primi binecuvântarea cu relicva Sfântului.

citeste mai mult

8 Martie, Ziua Mamei

Ziua de 8 martie a fost marcată în parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din București în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9, în centrul atenției și al rugăciunii fiind mamele din comunitate. Liturghia a fost fost celebrată de către părintele paroh, Mihai Mărtinaș, care, la predică, a amintit cele trei locuri sfinte: pustiul, muntele și templul, pe care Dumnezeu le-a ales pentru a-şi arăta dragostea faţă de poporul său, locuri care erau uitate de popor la venirea lui Isus. După repunerea în valoare a pustiului şi a muntelui din duminicile trecute, în această duminică, Isus repune în valoare templul, anunţând prin gestul său lumii întregi că nimeni nu este exclus de la mântuire. Isus a curăţat templul din Ierusalim de mentalitatea greşită şi de profanarea care a decurs din aceasta. Biserica pune în faţa credincioșilor, înainte de Paşti, episodul purificării Templului de către Isus pentru ca şi ei să-şi purifice templul sufletului lor de întinarea mentalităţilor greşite şi a păcatelor care decurg din ele.

citeste mai mult

copyright©PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ ADORMIREA MAICII DOMNULUI,București