PAROHIA ROMANO - CATOLICĂ ADORMIREA MACII DOMNULUI BUCURESTI

Actualitate 2015

Actualitate 2014


Sărbătoarea familiilor

În Solemnitatea Sfintei Familii de la Nazaret, în parohia noastră a avut loc Sărbătoarea familiilor. În centrul evenimentului au fost opt familii care anul acesta au sărbătorit 5, 10, 15 ... 50 de ani de la căsătoria lor. Ceremonia a început cu o procesiune solemnă în cadrul căreia soții sărbătoriți, în acordurile Marșului Nupțial, au ajuns în fața altarului, așezându-se apoi, alături de copiii lor, în primele bănci.

citeste mai mult

Solemnitatea Nașterii Domnului - 2014

Crăciunul, Solemnitatea Nașterii Domnului, este pentru toți creștinii prilej de primenire sufletească, dar și de întărire a comuniunii. Am încercat să trăim aceste aspecte și participând la evenimentele care au avut loc în Seara de Ajun în parohia noastră. Astfel, la ora 20, corul parohiei ne-a introdus în atmosfera Crăciunului prin colindele care ne-au bucurat inima.

citeste mai mult

Pomul generozității

Perioada de pregătire pentru Solemnitatea Nașterii Domnului ne predispune la bunătate, la o iubire discretă și generoasă față de aproapele nostru. Cei care doresc să-i ajute pe semenii lor, pot face lucrul acesta participând la inițiativa Pomul generozității, prin care suntem invitați ca din ceea ce avem să oferim celor care au mai puțin decât noi.

citeste mai mult

Crucea şi Icoana ZMT la Parohia Adormirea Maicii Domnului

Pe 17 octombrie, în cursul dimineții, simbolurile Zilelor Mondiale ale Tineretului - Crucea Tineretului și Icoana Sfintei Fecioarei Maria Salus Populi Romani – au făcut primul popas în Arhidieceza de București. Gazda a fost Parohia Adormirea Maicii Domnului, din cartierul bucureștean Drumul Taberei. La ora 11, tineri, copii și alți credincioși din parohie au întâmpinat în fața bisericii Crucea și Icoana, care au fost apoi așezate în fața altarului. A urmat prezentarea Drumului Crucii și al Icoanei și câteva momente de rugăciune în tăcere.

citeste mai mult

Instalarea noului paroh: părintele Mihai Mărtinaș

Pe 21 septembrie 2014, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11, în parohia noastră a avut loc instalarea noului paroh, părintele Mihai Mărtinaș. La Sfânta Liturghie, ca delegat al Arhiepiscopului Ioan Robu a fost prezent Pr. Francisc Ungureanu, Vicar Episcopal, responsabil cu Vocaţiile la Viaţa Consacrată în Arhidieceza Romano-Catolică de București, alături de care au concelebrat noul paroh și părintele vicar, Sebastian Lucaciu.

citeste mai mult

copyright©PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ ADORMIREA MAICII DOMNULUI,București